Nieuws - ArtPub

Welkom bij ArtPub creatief uitgaan

Nieuws

Hoe ontwerp je een inspirerende werkplek? – Interview met interieurontwerper Marlies Thomassen

Geplaatst vrijdag 6 april 2018 by Yente den Rooijen

Ons nieuwe kantoor!

Deze week zijn wij verhuisd naar ons nieuwe kantoor. Voor ons kantoor hebben wij onderzocht hoe interieur kan bijdragen aan een inspirerende werkomgeving. We hebben ons kantoor zo huiselijk en uitnodigend mogelijk ingericht. Volgens ons moet het kantoor een plek zijn waar je je thuis voelt en tot rust kan komen. Dit hebben wij proberen te bereiken door bijvoorbeeld veel planten in huis te halen. Een natuurlijke omgeving voelt namelijk vertrouwd. Dit zorgt weer voor rust in het hoofd en daarmee wordt creativiteit gestimuleerd! Zie hieronder het resultaat.

 

Nieuw kantoor van ArtPub

 

Nieuw kantoor van ArtPub

Nieuw kantoor van ArtPub

 


 

Interview met Marlies Thomassen

Tijdens ons onderzoek naar inspiratie voor ons nieuwe interieur, kwamen wij het werk van Marlies Thomassen tegen. Zij is succesvol interieurontwerper voor bedrijven. Ze heeft de 3-jarige opleiding Interieurvormgeving succesvol afgerond en parallel hieraan werkervaring opgebouwd in de sector. Dit jaar werd zij geselecteerd voor Driving Dutch Design. Ze weet hoe je ruimtes zodanig kan inrichten, dat het de productiviteit en werkplezier van de werknemers verhoogt. Wij hebben Marlies geïnterviewd, omdat we nieuwsgierig zijn hoe zij interieur onder handen neemt en wat voor tips zij heeft voor jullie.

 

Meetingruimte ontworpen door Marlies Thomassen
Werk- en meetingruimte voor PR bureau Grayling, ontworpen door Marlies.

Wat is jouw rol bij het ontwerpen van een werkplek?

Ik ben ervan overtuigd dat als jouw werkplek inspireert en je je echt betrokken voelt bij het merk of bedrijf, je je prettiger voelt en jouw werk veel beter kunt doen. Daarom ontwerp ik interieurs voor bedrijven waarbij ik de belangrijkste elementen van het bedrijf of merk vertaal naar een ruimte. Naast  werkplekken kunnen dit ook vergaderruimtes, ontspanningsruimtes, lunchruimtes e.d. zijn. Hierbij kun je jouw eigen ideeën inbrengen. Uiteindelijk ontstaan hierdoor plekken waar je een merk of bedrijf duidelijk ervaart en waar je zin krijgt om te gaan werken!

 

Hoe draagt interieur bij aan een productieve werkplek?

Je kunt onderscheid maken tussen verschillende type werkzaamheden en de bijbehorende werkplek. Vraagt jouw werk veel concentratie, zodat je productief kunt zijn? Dan past hier een rustige werkplek bij met weinig kleurverschil. Kies een rustige kleur zoals wit als basis. Berg losse spullen op, zodat deze je niet afleiden. Zorg dat de omgeving van de werkplek ook rustig is, dus met weinig geluiden en dat je niet uitkijkt op een looppad of drukke straat.

 

Hoe kan je creativiteit verhogen door middel van interieur?

Dit kan op veel verschillende manieren en kan voor iedereen anders zijn. Voor een bedrijf kun je een flexibele indeling en dito meubels gebruiken. Je kunt ook spannender kleuren en vormen toepassen. Gebruik bijvoorbeeld eens andere meubels dan een standaard tafel met stoelen. Een voorbeeld hiervan kun je zien in mijn ontwerp voor een co-working space in Utrecht. Bij een werkplek thuis kun je beelden van inspirerende vormen, ontwerpen of plekken  aan de wanden hangen, zodat die je bewust of onderbewust inspireren tijdens je werk.

 

Co-working space ontwerp door Marlies Thomassen

Co-working space ontwerp door Marlies ThomassenOntwerpschetsen voor co-working space in Utrecht.

Wat moet je vermijden bij het ontwerpen van een werkplek?

Functionaliteit gaat bij mij altijd boven de esthetiek. Dus vermijd dat iets er gaaf uitziet maar niet prettig werkt. Verder kun je het beste een rustig uitzicht vanuit je werkplek hebben. Vermijd zicht op bijvoorbeeld een looproute of drukke straat.

Puur praktisch: zorg ervoor dat je stoel, bureau en beeldscherm op de juiste hoogte staan ingesteld. Dit kan op lange termijn fysieke klachten voorkomen.

 

Wij zien dat werkplekken door de jaren heen steeds meer zijn veranderd. Vroeger zagen werkplekken er over het algemeen hetzelfde uit: grijs, strak, koud en onpersoonlijk. Tegenwoordig zien we steeds meer unieke werkplekken, wat betreft interieur. Waarom heeft dit zich zo ontwikkeld? Hoe denk jij daarover?

Tegenwoordig is een werkomgeving veel meer dan uitsluitend een plek om te werken. Er wordt meer aandacht besteed aan ruimte voor een spontane koffie, even informeel overleggen of ontspannen. Dit alles zorgt dat mensen zich prettiger voelen, zich minder snel ziek melden en hun werk beter doen. Iedereen profiteert dus!

Daarnaast bestaat er bij steeds meer bedrijven de behoefte om zich duidelijker te onderscheiden ten opzichte van andere soortgelijke bedrijven. Het interieur speelt hierbij een belangrijke rol: de identiteit van het bedrijf is terug te zien in het interieur waardoor er steeds meer unieke werkplekken ontstaan.

 

Hoe ziet een werkdag van jou als interieurontwerper eruit?

Ik besteed een belangrijk deel van mijn tijd aan ontwerpen waarbij ik teken met pen en papier, een proefmaquette maak of een ontwerp tot op de millimeter uitteken in een 3D tekenprogramma. Klanten kunnen tijdens dit ontwerpproces kiezen uit een aantal ontwerp varianten waardoor zij veel vrijheid hebben. Als een ontwerp in uitvoering is bezoek ik de werkplaats of locatie waar gebouwd wordt om te zien of de uitvoering naar wens verloopt . Ook besteed ik de nodige tijd aan Driving Dutch Design, het programma waaraan ik deelneem en waarbij ik mijn concept verder ontwikkel. En uiteraard besteed ik tijd aan het werven van nieuwe opdrachten waarbij ik na ga hoe ik potentiële klanten kan helpen om een inspirerende ruimte te realiseren.

 


Marlies Thomassen

Marlies heeft een aantal jaar commerciële ervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven als inkoper en besloot in 2010 om te gaan doen wat zij het liefste doet: interieurs en meubels ontwerpen! Zij heeft een 3-jarige opleiding Interieurvormgeving succesvol afgerond en parallel hieraan werkervaring opgebouwd in de sector. Dit jaar werd zij geselecteerd voor Driving Dutch Design. Hierbinnen krijgen 23 talentvolle ontwerpers een jaar lang coaching door ABN AMRO, Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation met pitchpresentaties en een expositie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (20-28 oktober).

Benieuwd naar meer? Bekijk haar werk op www.marliesthomassen.nl of Instagram @marliestho

Voor de lente: wildbloemen creëren op objecten

Geplaatst woensdag 21 maart 2018 by tien vu

Zeg maar dag tegen de winter, de lente is hier! Het warme lenteweer laat nog een beetje op zich wachten, maar om jullie toch in de stemming te brengen is hier een lesje ‘Wildbloemen illustreren op objecten’. Met deze illustraties breng jij de lente in huis.


 

Wat heb je nodig?

  

 • Zwarte fineliner
  Deze haal je al voor 80 cent bij de Hema of Primera. Als je jezelf iets meer uit wil dagen en gedetailleerder wil werken, kun je ook naar Pipoos of Van Beek voor fineliners in verschillende maten.
 • Voorwerp met licht oppervlak
  Dit kan van alles zijn, wij hebben gekozen voor een verhoogde onderzetter van de Action!

 • Voorbeelden van bloemillustraties
  Je kan je laten inspireren, maar je kan natuurlijk ook letterlijk natekenen. Wij hebben verschillende illustraties nagetekend van het internet en hier zelf een compositie van gemaakt! Pinterest is de perfecte plek om dit soort illustraties te vinden.

 


En tekenen maar!

   

Probeer, experimenteer! Fouten maken is niet erg en kunnen het kunstwerk extra speels maken. Je kunt natuurlijk altijd eerst met potlood tekenen en daarna overtrekken met de fineliner, als je je daar prettiger bij voelt.


Het resultaat

We zijn benieuwd naar jullie eindresultaten. Veel plezier en geniet van de lente!

Internationale Vrouwendag: 5 vrouwen die ons inspireren!

Geplaatst dinsdag 6 maart 2018 by Thirza van der Lugt

Vandaag - donderdag 8 maart - is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Ter ere van deze mooie dag zetten wij vijf inspirerende vrouwen in het zonnetje!

 

Awura Abena – Creatief Ondernemerschap

Awura Abena

De eerste topvrouw op onze lijst is Awura Abena. Na 5 jaar in de juridische sector te hebben gewerkt, waagde Awura zich aan de wereld van creatief ondernemerschap. In 2016 richtte zij het Creative Women Collective op. Het doel van dit collectief is om creatieve vrouwen kennis, hulpmiddelen en het netwerk te geven, zodat ze hun creatieve krachten kunnen maximaliseren, zowel online als offline.

Dankzij haar juridische en creatieve achtergrond is Awura een expert in het adviseren van mensen over de zakelijke aspecten van creativiteit. Daarnaast heeft ze samen met haar team tientallen evenementen en activiteiten met impact georganiseerd. Hiermee creëerde ze honderden nieuwe relaties, samenwerkingen en eerder onbereikbare creatieve (zakelijke) kansen voor meer dan 500 vrouwen!

Freke van Nimwegen – Voedselverspilling

Freke van Nimwegen

Freke verdient een plekje op deze lijst vanwege haar passie voor duurzaamheid. Samen met drie collega’s van de Albert Heijn bracht ze in 2014 voedselverspilling in kaart door het oprichten van Instock. Dit is een restaurant dat gerechten maakt met producten die de supermarkten niet meer kunnen verkopen, maar nog wel goed te gebruiken zijn. Over de hele wereld wordt een derde van al het voedsel vaak onnodig weggegooid, wat slecht is voor het milieu. Het is Freke haar missie om dit tegen te gaan.

Naast dat Freke met Instock ernaar streeft om met het restaurant zelf voedselverspilling in de voedselketen tegen te gaan, wil ze mensen ook bewust maken van hun eigen impact. Dit doen ze al met het restaurant, toko en foodtrucks, maar ook neemt ze met Instock mensen online (in blogs en via social media) mee in haar missie. Daarnaast brachten ze vorig jaar het kookboek ‘Instock cooking’ op de markt: creatief koken met wat er op voorraad is. Instock ging alleen al in 2014 en 2015 meer dan 350.000 kg voedselverspilling tegen.

Chantal Janzen - Media

Chantal Janzen

Deze musicalster, actrice, zangeres, presentatrice en moeder van vier (bijna vijf!) kinderen is in onze ogen een echte topvrouw. Zowel in het binnen- en buitenland veroverde deze BN’er de harten van haar kijkers met haar scherpe blik, vlotte babbel en goede gevoel voor humor.

Daarnaast richtte ze begin vorig jaar haar eigen mediamerk op, genaamd &C, met een maandelijks magazine, online platform, app en webwinkel. Het online platform is vooral gericht op vrouwen in de leeftijd van 18 tot 48 jaar en behandelt interessegebieden van mode & beauty tot lifestyle en human interest. Het online platform telt inmiddels meer dan 250.000 unieke bezoekers per maand!

Anke Horstman – Technologie

Anke Horstman

In 2012 richtte Anke het online platform Techgirl op, de meest actieve en toonaangevende technologiesite voor vrouwen in Nederland. Dit als een reactie op alle technologie websites die voornamelijk op mannen zijn gericht. Met Techgirl streeft ze ernaar vrouwen te versterken op het gebied van technologie (kennis & vermaak). Niet voor niets was de eerste echte computerprogrammeur een vrouw! Techgirl.nl biedt een podium voor vrouwen die werkzaam zijn in de IT-sector of zich op een andere manier bezig houden met technologie.

Naast Techgirl, wordt Anke ook vaak gevraagd om voor andere bedrijven te schrijven. Met een groeiend aantal van 6000 unieke bezoekers per maand op techgirl.nl is Anke een echte technology influencer.

Katja Schuurman – Fair Trade

Katja Schuurman

De spraakmakende BN’er Katja Schuurman heeft al meerdere succesvolle tv-programma’s op haar naam staan. Daarnaast schittert ze regelmatig als actrice en horen we haar nog graag zingen (Linda, Roos & Jessica forever!).

Katja is een showbizz talent, maar wij vinden Katja vooral inspirerend vanwege de fair trade organisatie die ze heeft opgericht. Na lange reizen door meerdere ontwikkelingslanden kreeg ze een missie: met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden ter wereld stimuleren. In 2016 richtte zij de webwinkel Return to Sender op. Hiervoor bracht ze Nederlandse topdesigners samen met vakmensen uit ontwikkelingslanden. Samen creëerden zij een nieuwe designcollectie, die bestaat uit unieke producten met een bijzonder verhaal. De verkoop van meer dan 1.5 miljoen producten, zoals designer woonartikelen en accessoires voor dames, heeft al bijgedragen aan het creëren van ruim 7000 banen wereldwijd!

Wie inspireert jou?

Welke vrouwen inspireren jou? Wie verdient het ook om in het zonnetje gezet te worden? Vandaag is het moment!

Fijne Internationale Vrouwendag en tot de volgende blog!

 

Hoe je leven eenvoudiger en creatiever wordt met een Bullet Journal

Geplaatst donderdag 22 februari 2018 by Thirza van der Lugt

Inmiddels kun je er bijna niet om heen. De Bullet Journal! De boekenwinkels liggen er vol mee. Je hoeft Instagram, of Pinterest maar te openen en de meest prachtig vormgegeven Bullet Journals komen voorbij. Maar wat is een Bullet Journal nu precies? Wat kun je ermee en hoe moet je beginnen? We zijn voor jullie op onderzoek uitgegaan en zijn zelf een Bullet Journal begonnen. Wil je ook een journal beginnen of kijken of dit wat voor jou is? Lees dan snel verder voor onze tips en tricks.

Wat is een Bullet Journal en hoe is het ontstaan?

Volg het verleden, organiseer het heden en bereid je voor op de toekomst. Ryder Carroll, een ontwerper gevestigd in New York pakte deze uitdaging aan vanuit zijn notitieboek.  In 2013 ontwikkelde Carrol de Bullet Journal, een analoog systeem ontworpen om een takenlijst, een dagboek, een notitieboekje en een schetsboek te organiseren.

Al je to-do lists, inspiratie en afspraken netjes in één boekje. Het systeem bestaat uit vier componenten:

Onderwerpen;

 • Paginanummers;
 • Korte zinnen;
 • Bullets (aandachtspunten).

Een notitieboek met dotted papier vormt de basis van de Journal. Je kunt op deze manier gemakkelijk diagrammen en lijstjes tekenen.

Bullet Journal Hero

Inspirerende Ted Talk van Ryder Carroll over het ontstaan van de Bullet Journal:

 

 

Ryder Carroll

Als kind had Carroll er moeite mee om zich te concentreren en productief te zijn. Om zich beter te kunnen focussen, ontwikkelde hij het systeem gedurende meerdere jaren. Zijn doel was om notities te maken op een manier die zijn geest zou begrijpen. Een systeem dat flexibel genoeg is om met verschillende soorten inhoud om te gaan. Hij had korte uitbarstingen waarbij hij zich goed kon focussen, dus moest hij een manier bedenken om informatie heel snel vast te leggen.

 

Waarvoor kun je een Bullet Journal gebruiken?

Je kunt beter vragen waarvoor kun je het niet gebruiken. Het Bullet Journal systeem is heel flexibel en je kunt het voor van alles gebruiken. Gebruik het als een agenda aangevuld met inspirerende quotes en illustraties. Of gebruik de journal om doelen te stellen voor jezelf en de voortgang hiervan bij te houden. Denk hierbij aan afvallen, cursussen die je wilt volgen of films die je nog wilt bekijken.

Hieronder enkele tips en suggesties waarvoor je de journal nog meer zou kunnen gebruiken:

 • Boodschappenlijstjes
 • To-Do-List
 • Moodboarden
 • Projecten vastleggen en monitoren
 • Verhuislijst
 • Overzicht van je uitgaven of geld wat je gespaard hebt
 • Experimenteren met lay-outs
 • Verjaardagen bijhouden
 • Braindump
 • Weekmenu’s
 • Voedingsgewoontes

 

Valentijnsdag Dates in doos

Wat heb je nodig?

Het allerbelangrijkst is een Bullet Journal. Ze komen in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen. Je kunt ook werken in een gewoon notitieboekje. We hebben gekozen voor een notitieboek met het kenmerkende dotted papier waar Bullet Journals zo bekend om staan. We kochten deze Bullet Journal bij de Action voor €1,99. Het leuke aan deze Bullet Journal is dat het niet alleen een leeg notitieboekje is, maar ook pagina’s heeft met voorbeelden hoe je een Bullet Journal kunt maken. Ideaal als je nog een beginner bent of inspiratie nodig hebt. Op deze manier kun je voor een kleine prijs ontdekken of het bijhouden van een Bullet Journal iets voor je is.

Je kunt dan altijd nog kiezen voor bijvoorbeeld een mooie leren variant van Leuchttrum. Het is vooral belangrijk dat de Bullet Journal goed bij jou past en waarvoor je het wilt gebruiken. Als je veel onderweg bent is het waarschijnlijk niet handig om een a4 formaat te hebben. Aan de andere kant is een kleine pocketformaat weer niet handig als je veel informatie kwijt moet. Om je Bullet Journal te vullen kun je diverse accessoires gebruiken. Denk hierbij aan stencils, stickers, paperclips, kaartjes, washitape, lintjes, envelopjes etc. We houden het bij een zwarte fineliner, liniaal en gelpennen.

Bullet Journal Hero

Hoe begin je?

In essentie is het Bullet Journal een raamwerk voor het vastleggen van je ideeën. Hiermee kun je gemakkelijk zien wat er is gebeurd, organiseren waar je op het moment bezig mee bent en plannen voor in de toekomst. De Bullet Journal is bedoeld om bewuster om te gaan met je tijd en taken. Besteed alleen aandacht aan de dingen die belangrijk zijn. Als een taak niet belangrijk is hoef je deze ook niet op te schrijven.                                                                  

Hier is een overzicht van het Bullet Journal raamwerk:

 1. Index – maak een index ofwel inhoudspagina op de eerste pagina waar je de titels toevoegt, zodat je ze later snel kunt raadplegen. Op deze manier wordt je journal overzichtelijk.

Bullet Journal Hero

 1. De Collecties – alles wat je toevoegt aan je Bullet Journal wordt gezien als een collectie. Dit zijn notities en andere inspiratie die met elkaar verbonden zijn. Ook de maandelijkse en dagelijkse logs worden gezien als collecties.

Bullet Journal Hero

3. Snelloggen –  dit is de taal waarin de journal wordt geschreven. Kort en bondig duidelijke notities maken. Wees specifiek met je woordkeuze en treed niet in details. Je Bullet Journal moet zo overzichtelijk mogelijk blijven


Bullet Journal Hero

 1. Migreren – dit betekent overzetten. Een taak kun je van de ene collectie naar de andere migreren. Ook het meenemen van alle belangrijke notities van de ene week of maand naar de volgende valt onder migreren.

Mag ik het framework aanpassen?

Dit framework is bedoeld als richtlijn en niet als regel. Aan de hand hiervan ben je instaat om een journal te beginnen en het vervolgens zo aan te passen dat het aansluit op je eigen behoeftes. Het is jouw Bullet Journal en je mag het vullen op de manier die je fijn vindt. Er zijn ook boeken beschikbaar die jou helpen bij het maken van een Bullet Journal of als je op zoek bent naar inspiratie voor je Bullet Journal.

We hebben zelf gebruik gemaakt van De Bullet Journal handleiding – Organiseer je Leven geschreven door Kelly Driemaker. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je een Bullet Journal kunt beginnen met veel praktische tips. Ook kun je hier inspirerende handlettering voorbeelden vinden. Handlettering is een techniek die veel gebruikt wordt bij het maken van Bullet Journals. Op deze manier kan tekst op een inspirerende en overzichtelijke manier vastgelegd worden

Enkele andere inspiratiebronnen waar we onze tips en trics vandaan hebben zijn:

 

Have fun met je Bullet Journal en tot de volgende blog!

Foto’s en voorbeelden: ArtPub

 

Valentijntips voor Hem!

Geplaatst vrijdag 9 februari 2018 by Thirza van der Lugt

Volgende week is het Valentijnsdag! Lees hier de beste Valentijntips voor hem! Of je nu vrijgezel bent of al lange tijd een relatie hebt, het is altijd spannend of er die dag iets bijzonders gaat gebeuren. Zijn jullie ook al zo benieuwd of je een kaartje, cadeautje of een romantische attentie ontvangt? Wij in ieder geval wel. Maar, tegelijkertijd breken we ons hoofd over de vraag: Wat geef ik hem!

We zijn op zoek gegaan naar leuke ideeën, zodat jij je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Lees meer

Kunststromingen voor beginners: weet jij het verschil?

Geplaatst vrijdag 19 januari 2018 by Thirza van der Lugt

In deze blog een overzicht van kunststromingen voor beginners. Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Afgelopen weekend is hiervoor het startschot gegeven: een jaar lang met honderden projecten en evenementen. Om dat te vieren staat deze week bij ons in het teken van kunst en cultuur! Om goed voorbereid te zijn, hebben we ons maar eens ingelezen in al die kunststromingen. Weet jij het verschil tussen het realisme en impressionisme? Je leest het hier! 

Lees meer

DIY Lippenbalsem

Geplaatst maandag 15 januari 2018 by Thirza van der Lugt

Het is hier niet zo koud als in Amerika, maar de winter is toch altijd weer een aanslag op je huid. Je lippen in het bijzonder drogen snel uit met dit koude weer, dus lippenbalsem is je beste vriend. En aangezien het deze week onwijs slecht weer wordt, is dit een goed moment om een nieuw Do It Yourself projectje te starten.

Wij vonden een makkelijk receptje, zodat je lekker je eigen lippenbalsem kunt maken. Het mooie is dat je met een andere olie weer een heel nieuw smaakje hebt!

Lees meer

5 ideeën voor een creatief 2018

Geplaatst dinsdag 9 januari 2018 by Thirza van der Lugt

Benieuwd hoe recyclen en notitieblokjes er voor gaan zorgen dat 2018 een ontzettend creatief jaar wordt? We delen onze favoriete tips en ideeën om lekker creatief te leven dit jaar.

Lees meer

ArtPub supports Serious Request

Geplaatst dinsdag 12 december 2017 by Thirza van der Lugt

"Last Christmas, I gave you my heart. But the very next day you gave it away."

Kerst staat voor de deur. Zoals ieder jaar is Nederland dan verbonden door de actie van 3FM Serious Request. Inclusief ArtPub. Thema van dit jaar is het weer samenbrengen van verscheurde families in ramp- en conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen (!) familieleden elkaar uit het oog verloren. Om Serious Request en het Rode Kruis hierbij te helpen, komt ArtPub in actie.

Wij hebben een speciale Serious Request-week opgericht. Een week waarin creativiteit, gezelligheid en liefdadigheid hand in hand zullen gaan. Doen jullie met ons mee? Samen staan we sterker! 

Lees meer

Een onvergetelijke kerstvakantie: in 5 uitjes door Nederland

Geplaatst donderdag 7 december 2017 by Thirza van der Lugt

Kerst komt snel dichterbij, en dat betekent voor veel van ons dat we kunnen uitkijken naar uitgebreide kerstdiners, leuke feestjes en luie dagen op de bank. Lekker hoor!

Maar wat nou als je er een dagje op uit wilt na al dat binnen zitten?

ArtPub helpt je uit de brand: wij hebben de leukste uitjes van deze feestdagen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Eerste Hulp Bij Sinterklaasstress

Geplaatst dinsdag 28 november 2017 by Thirza van der Lugt

Nog een paar dagen en het heerlijk avondje staat voor de deur. Reuze gezellig natuurlijk, maar voor velen ook een bron van stress. Heb je alle winkels afgezocht en al dertig versies van je gedicht in de prullenbak liggen? Geen paniek, wij hebben last-minute tips voor je verzameld zodat je ontspannen Sinterklaas kunt vieren. 

Lees meer

Top 10 Creatieve Bedrijfsuitjes 2017!

Geplaatst woensdag 15 november 2017 by Bas

Het einde van het jaar nadert. Een ideaal moment om de top 10 creatieve bedrijfsuitjes van het afgelopen jaar bekend te maken. En voor de duidelijkheid: een creatief personeelsuitje omvat alle activiteiten waarbij gezelligheid, sociaal contact, teambuilding én kunst samenkomen. Onderstaande lijst is op basis van populariteit gerangschikt. Van 10 naar 1. Welke workshop staat op jouw bucket list? 

Lees meer

Recensie: Loving Vincent

Geplaatst maandag 13 november 2017 by Thirza van der Lugt

Vincent van Gogh: schilder, impressionist en mysterie. Pas na zijn dood in 1890 werden zijn schilderijen razend populair. Tegenwoordig wordt hij erkend als één van de grootste schilders van de 19e eeuw, maar weinig fans van zijn kunst weten iets over zijn leven. Met de release van Loving Vincent, een biografische animatiefilm, wordt zijn levensverhaal verteld door middel van zijn kunst.

Lees meer

4 Tips voor een regenachtige herfstdag

Geplaatst vrijdag 27 oktober 2017 by Aya

Genieten jullie al van de herfst? Van de mooie warme kleuren, een fris windje, een beetje zon en soms een regenbui? Op mooie dagen kun je er lekker op uit: wandelen in het bos of misschien zelfs nog een kopje koffie op het terras. Tijdens de regenachtige dagen is het leuk om creatief bezig te zijn. Het enige dat je nodig hebt is beetje een inspiratie. Daarom hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer

Kleuranalyse: wat zegt je lievelingskleur over jou?

Geplaatst maandag 9 oktober 2017 by Thirza van der Lugt

We hebben het voor je uitgezocht!

Lees verder…

‘Achter de Doeken’ met Els Dikmans

Geplaatst woensdag 4 oktober 2017 by Thirza van der Lugt

In de rubriek ‘Achter de doeken’, stellen we graag onze kunstenaars aan je voor. Dit keer maak je kennis met Els Dikmans, onze bevlogen ArtPub-kunstenaar uit Brabant.

 

Lees verder…

Een dagje met…Geraldine!

Geplaatst dinsdag 20 juni 2017 by Thirza van der Lugt

Wie werken er eigenlijk bij ArtPub en waar vullen ze hun dagen mee? We laten graag zien wat er achter de schermen gebeurt. Deze keer kijken we mee met Geraldine, het zonnetje in huis.

Lees verder…

Waarom een avond offline gaan ontzettend goed voor je is

Geplaatst donderdag 13 april 2017 by Thirza van der Lugt

Het nummer dat u probeert te bereiken is offline…

Waarom een avond offline goed is

Technologie is fantastisch. Ik maak er elke dag gretig gebruik van: ik werk overdag op mijn laptop, blijf in contact met mijn vrienden dankzij mijn smartphone en ’s avonds hang ik voor de tv. Ontzettend makkelijk allemaal, maar eens in de zoveel tijd vraag ik me af of al die schermen wel goed voor me zijn. Nu zijn we bij ArtPub dol op offline, en daarom was het de hoogste tijd voor een onderzoekje. Ik ging op zoek naar redenen om wat vaker een avond offline te gaan en het internet liet me niet in de steek.

Lees verder…

‘Achter de doeken’ met Jannes Koetsier

Geplaatst donderdag 6 april 2017 by Thirza van der Lugt

Jannes Koetsier

In de rubriek ‘Achter de doeken’, stellen we graag onze kunstenaars aan je voor. Dit keer maak je kennis met Jannes Koetsier, onze nieuwste ArtPub-kunstenaar in Groningen. We stelden hem wat vragen en waren benieuwd naar zijn eigen werk.

 

Lees verder…

5x doen als het regent

Geplaatst donderdag 9 maart 2017 by Thirza van der Lugt

Doen als het regent

Hoewel de lente alweer in zicht is, lijkt het weer er nog niet echt naar. Vorige week zijn we nog getreiterd door een heuse storm en ook deze week regent het stug door. Wij hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet waar jij een regenachtige dag makkelijk mee door zal komen!

 

Lees verder…

WINACTIE! Laat jouw ArtPub schilderij zien en win 2 kaartjes!

Geplaatst dinsdag 7 maart 2017 by Thirza van der Lugt

Winactie

Nadat we de winnares van de kleurwedstrijd op Facebook bekend hebben gemaakt, is het weer tijd voor een nieuwe winactie! Wil je kans maken op 2 kaartjes van ArtPub? Lees snel verder wat je moet doen!

Lees verder…

Video! How to: Kleuren mengen + inspiratie

College regenboog
Geplaatst woensdag 1 maart 2017 by Thirza van der Lugt

Heb je net een workshop gevolgd bij ArtPub en wil je thuis je schilderij nog een kleine touch-up geven? Of kreeg je op je vrije middag ineens zin om te schilderen, maar je hebt maar drie kleuren in huis? Geraldine vertelt in dit filmpje hoe je, met maar drie kleuren, een regenboog aan kleuren kan krijgen! Ook delen we wat inspiratie, om al die kleuren mooi op het doek te krijgen.

Lees verder…

Wie is de winnaar van de kleurwedstrijd?

Geplaatst woensdag 1 maart 2017 by sandra Schoneveld

In februari konden jullie meedoen met onze kleurwedstrijd. Er zijn veel kleurplaten naar ons gestuurd dus wij zijn nu druk bezig de origineelste of mooiste uit te zoeken.

Het was erg leuk om te lezen dat jullie het lekker ontspannend en leuk vonden om weer eens te kleuren.

Morgen maken we de winnaar bekend op Facebook!

Kleurwedstrijd

Bewaren

Bewaren

Teambuilding

Geplaatst maandag 2 januari 2017 by tien vu

Loopt alles nog niet soepel binnen het team bij de vereniging, stichting of andere plek waar samenwerken zo belangrijk is?

Maak samen één groot schilderij en gebruik creativiteit om samen tot een mooi resultaat te komen. Wij leggen alles stap voor stap uit zodat iedereen mee kan doen. Samenwerken met als resultaat een leuke herinnering die bij jullie zichtbaar opgehangen kan worden.

Bij ArtPub brengen we onze workshop schilderen en uitgaan samen. Op zo’n middag of avond kan er uitstekend aan de teamspirit worden gewerkt, zonder stress en met veel gezelligheid. Iedereen kan zich ontpoppen tot een ware kunstenaar. Lees verder…

Familiedag

Geplaatst maandag 2 januari 2017 by tien vu

Zin om iedereen van de familie weer eens te zien? Of ben jij dit jaar degene die de familiedag organiseert?  Bij ArtPub is er altijd wel een locatie te vinden die voor iedereen goed bereikbaar is.

Vanaf minimaal 8 ingeschreven personen kunnen jullie schilderen op een canvas doek van 40 x 50 centimeter. Je kunt van tevoren een schilderij uitkiezen uit onze collectie. Denk bijvoorbeeld aan de Dikke Dames, vrolijke kleurrijke dieren of Blond Amsterdam. Onze ArtPub-docent vertelt dan stap-voor-stap hoe je het schilderij maakt.

Bij onze locaties is het altijd mogelijk om vooraf of achteraf nog samen iets te eten of te borrelen. De familieleden die niet willen schilderen kunnen zonder inschrijving ook meekomen en iedereen aan het werk zien tijdens een lekker drankje.

Aan het einde van de workshop heeft iedereen zijn eigen schilderij die hij trots mee naar huis kan nemen!

Is het evenement bij jullie in huis of op een zelf gekozen locatie, dan nemen we natuurlijk alle schilder spullen mee. Uiteraard zijn jullie ook welkom op een van onze ArtPub-locaties. De prijs is exclusief hapjes en drankjes.

Andere feestelijkheden waarbij ArtPub je een gezellige avond kan bezorgen? Denk aan een babyshower, verjaardag of meiden avondje uit!

Contact

Wil je meer informatie? Neem vooral even contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

schilder-6

Bewaren

Vrijgezellenfeest

Geplaatst maandag 2 januari 2017 by tien vu

Hoe leuk is het om met allemaal dames (of heren!) te schilderen met een glaasje champagne erbij tijdens een vrijgezellendag?Vanaf minimaal 8 personen kan dat bij ArtPub! We schilderen op een canvas doek van 40 x 50 centimeter. Je kunt van tevoren een schilderij uitkiezen uit onze collectie.

Denk bijvoorbeeld aan de Dikke Dames, vrolijke kleurrijke dieren of een ander vrolijk schilderij. Ook is het mogelijk om een naaktmodel te schilderen. Onze ArtPub-docent vertelt dan stap-voor-stap hoe je het schilderij maakt.

Aan het einde van de workshop heeft iedereen zijn eigen schilderij die hij trots mee naar huis kan nemen! Je kunt er ook voor kiezen om gezamenlijk één groot schilderij te maken. Dit is dan meteen een leuk cadeau voor de bruiloft als herinnering.

Is het evenement bij jullie in huis of op een zelf gekozen locatie, dan nemen we natuurlijk alle schilder spullen mee. Uiteraard zijn jullie ook welkom op een van onze ArtPub-locaties. De prijs is exclusief hapjes en drankjes.

Andere feestelijkheden waarbij ArtPub je een gezellige avond kan bezorgen? Denk aan een babyshower, verjaardag of meiden avondje uit!

Contact

Wil je meer informatie? Neem vooral even contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

schilder-6

Bedrijfsinspiratie bij ArtPub

Geplaatst woensdag 21 september 2016 by tien vu

Ook voor het jaarlijkse bedrijfsuitje hebben wij de perfecte workshop. Als je eens wat anders wilt doen dan dineren of een bootcamp, biedt ArtPub de ideale combinatie van creativiteit en vermaak. Creativiteit laat een hele andere kant zien van je collega’s, bevordert de teamspirit en verlaagt de stress.

ArtPub is:

Laagdrempelig
Talent maakt niet uit – je verbeelding is genoeg

Gezellig
Samen met je collega’s eens iets anders doen

Flexibel
Wij komen naar de locatie van jouw keuze

Jij en je collega’s ontpoppen zich voor één dag tot kunstenaars, met een drankje binnen handbereik. Voeg daar een ervaren begeleider en een fijne locatie aan toe en de dag kan niet meer stuk! ArtPub kan jouw bedrijf een unieke ervaring bezorgen die feilloos aansluit op de wensen en behoeften van de groep.

Wij regelen alles voor je: schuif aan en laat je verrassen!

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, dan overleggen we graag over de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer informatie? Neem vooral even contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

schilder-6

Een hele leuke avond gehad met mijn dochters. We hebben het echt naar onze zin gehad en schrijven ons zeker weten in voor een volgende workshop.

Paula van Kessel, april 18, 2017

Ik vond de workshop schilderen echt heel leuk. De begeleiding deed het erg goed. Iedereen was positief verrast over het eindresultaat Ik geef de workshop een dikke 9!

Renzo, Gemeente Duiven, juni 8, 2017